Навигација

Технички захтеви за бетон утврђени нацртима српске техничке спецификације

У организацији Пословног удружења БИС успешно је завршено стручно предавање са консултацијама на тему нових техничких захтева за бетон који ће се наћи у Правилнику за бетон и пратећим националним стандардима.

Учесници скупа имали су прилику, да се кроз предавања проф. др Властимира Радоњанина и проф. др Мирјане Малешев, реномираних предавача са ФТН из Нови Сад, ближе упознају са техничким захтевима за компоненте бетона, састав бетона, перформансе свежег и очврслог бетон, као и техничким захтевима за бетон изложен агресивном деловању средине, које ће донети сет нових прописа из области бетона.

Новине у погледу потврђивања оспособљености фабрике бетона за производњу, представила је др Биљана Илић, из Института за испитивање материјала из Београда, уз детаљна појашњења предстојећих обавеза како произвођача бетона, када је у питању успостављање фабричке контроле производње, тако и сертификационих тела која ће у складу са новим прописима бити укључена у поступак издавања сертификата фабричке контроле производње бетона.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7/Most_Ada_Beograd_02.png
  • /uploads/attachment/vest/7/1654254253267.jpg